Black Pearl

1 år

1 år

pärla
Pärlan 8 månader
Pärlan och Dauntless
Pärlan och Dauntless

IMG_1906IMG_1775IMG_0556IMG_0467Svart sto född 2014 SWB e. Ampere u. Welttänzerin ue. De Niro

uppfödd av Monica Müller inköpt av Verbena på ASVHs fölauktion 2014

video

Black Pearl blev Best in Show på fölbedömning med 26,5 poäng och var en av de högst bedömda fölen i Sverige hon blev Best in Show, bl a med 9:or för exteriör, trav, galopp och allmänt intryck. Därefter blev hon andraplacerad på Riksföl och togs ut till elitfölauktionen.

Black Pearl är ett mycket socialt sto som gillar att bli kliad och klappad. Hon är väldigt mild och enkel i all hantering. Pärlan är väldigt ädel och elegant och har tre bra gångarter. Hon har ett väldigt uttrycksfullt vackert huvud och en härlig utstrålning.

Pärlan kommer ur ett tyskt möderne. Hennes släkt i Sverige är ganska ung, så än har de inte hunnit komma upp i klasserna. Mödernet har i Sverige lämnat ett flertal avkommor med placeringar i LA dressyr, och några har än så länge kommit upp i MSV.

Modern Welttänzerin har 151 i blup fick 49 poäng och diplom på sitt 3-årstest innan hon sattes i avelsboxen. Mormodern Wellfare är Elit-premierad.

Från detta möderne kommer de godkända hingstarna Dragon Heart, Rooney och Welcome, som även tävlat världscupen i dressyr. Welcome reds av Isabel Werth och tillsammans var de ett tag etta på världsrankingen. Även Worldstar tävlade Grand Prix, och det finns fler släktingar i lilla rundan (St Georges/Intermediaire I).

Fadern Ampere har trots sin unga ålder redan gjort succé i aveln och blivit A-premierad. Själv vann han det holländska bruksprovet med rekordhöga poäng. Han har redan ett antal godkända hingstar efter sig, bland annat Duschesse SDs helbror, och många föl har sålts för höga priser på auktioner i Europa. I Sverige har avkommorna gjort fantastiskt bra ifrån sig på 3-årstesten, i snitt har de över 48 poäng och över 8 på gångarter, vilket ingen annan faders hingst är i närheten av.

Det holländska blodet i Pärlans stamtavla kompletteras av riktiga tyska avelsgiganter med mycket stark nedärvning. Morfar De Niro är elitpremierad och känd för att lämna topphästar för internationell Grand Prix, han hade inte mindre än 6 avkommor i OS i London! Mormorsfar Weltmeyer är även han en legend som lämnat många framgångsrika ättlingar både i aveln och i den absoluta dressyrtoppen. Som mormorsmorfar återfinns Lauries Crusador xx, en av de mest framgångsrika fullbloden i ridhästaveln.

Modern Welttänzerin är diplomsto och har ett avelsindex på 151 i dressyr, är selektionssto och 3-stjärnig prestationsklass.pb
Pappan Ampere 1225 var bästa dressyrhingst vid KWPN:s bruksprov 2008. Avelsindex Dressyr 144 (69%) i KWPN.Han var far till dyraste auktionsfölet vid SWB:s Elitfölauktion 2013, och vid ett flertal andra Europeiska fölauktioner.  Han är far till ett antal godkända hingstar i ett flertal Europeiska avelsförbund.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *