Om oss

Vilka är vi bakom Verbena Dressage / Skeppstrand? Vi är en familj som föder upp hästar i liten skala och som tävlar på hög nivå i dressyr.

Vi har tillsammans totalt 25 Svenska Mästerskap, 3 Nordiska Mästerskap och alla tre systrar har tävlat internationellt med placeringar, tävlat klasser upp t.o.m internationell Grand Prix. Vi har bla tävlat i Tyskland, Danmark, Norge, Finland och Storbritannien. Vi har även tränat för några av de bästa tränarna och ryttarna, bla Andreas Helgstrand, Lussan, Minna Telde, Rolf Lindgren, Wieger deBoer, Christoph och Jürgen Koschel och Mattias Jansson.

Trots vår småskaliga avel har vi har fött upp 14 föl, varav endast 2 hingstföl, som båda är godkända i både SWB och Oldenburg. Vi har fått 2 Riksföl, en vinnare samt reserv-vinnare. Vi har haft 3 olika hästar till unghäst-VM, samtliga placerade, 5 hästar till Falsterbo från 5årsklasser upp till U25 GP och 3 till breeders. Haft 3 godkända hingstar varav 2 egenuppfödda. 1 bästa 3-5 åriga hingst i Tyskland samt 1 näst bästa 3-åring i Tysklands samtliga hingstprov. 

Som tur börjar våra uppfödningar nu bli i tävlingsbar ålder för de högre klasserna så snart hoppas vi ni återigen ser oss på de stora banorna!

Vår strävan är att genom långsiktig planering, både inom avelsverksamhet och vid förädling och tävling av hästar, skapa väl fungerande hästar lämpade för tävling i de högsta klasserna genom rätt utbildning och genom avel på väl meriterade hästar.
För att få fram en Grand Prix häst krävs en atletisk häst med lätt för samling och hög ridbarhet, här är inte bara gångarterna viktiga utan även andra egenskaper bla temperament och ridbarhet.

Då vi både är uppfödare och ryttare på högsta nivå vet vi av egen erfarenhet vilka egenskaper vi som ryttare vill ha för att hästen ska nå svår klass. Vi har både ridit våra ston och ofta även deras avkommor och kan därför lättare matcha rätt hingst avseende både ridbarhet och gångarter. Vi har dessutom ett stort kontaktnät i Sverige och Europa och har därför stor insyn i hingstarnas mentalitet för att kunna selektera och matcha dessa med våra ston.

Teamet består av :

Sara Skeppstrand
beridare, avel, inköp
Anna Skeppstrand
beridare, ekonomi
Emma Skeppstrand
beridare
-Civilekonomexamen
-Placeringar till och med internationell Grand Prix.
-Vinst i Falsterbo,
-SM brons 2010,
-LagSM Guld, Silver
-5a Aachen

-Civilekonomexamen
-Tävlat upp till Intemediaire II
-Placeringar till och med internationell St Georges,
-3a Falsterbo,
-5a individuellt NM YR
-3 Lag-silver NM
-Studerar vid Sthlms Universitet
-Placeringar till och med internationell St Georges
-10a YR-SM 2015
-5a J-SM 2013

läs mer om Sara                          läs mer om Anna                    läs mer om Emma

Gunnel Skeppstrand
kundkontakt, logistik
Tomas Skeppstrand
ekonomi
Avanti aus dem Oldesloerland
-Fil Mag i Data och Systemvetenskap
-Vinster och placeringar till
Msv Dressyr och hoppning
-Fött upp hästar
sedan 1980
-Tränat ekipage från
LC till GrandPrix


-Civilekonom
-Ridit mycket i ungdomen
-Fött upp hästar sedan 1990
-KORAD
-Nordisk Juniorvinnare -11
-Hovawart

Läs mer Gunnel och Tomas                                                    mer om Avanti

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *