Touchdown 1338

född 2012Lasse_MG_9410x

e Quaterback – Sack – Judex xx

Uppfödd och ägd av Verbena AB

Godkänd i SWB och OLD

70-dagarstest dressyr: 8,78Touchdown-bruksprov

Exteriört: 41 poäng

Touchdown är en mycket lovande unghingst med framtiden för sig. Han är uttrycksfull och mycket rörlig med ett fantastiskt temperament. Han är enkel i all hantering men ändå känslig, lyhörd och framåt och har en mycket bra stam._aaat_redigerad-7

Svenska avelsvärderingsnämndens användningsråd: ”Exteriört kan Touchdown bidra med goda proportioner och resning. Prestationsmässigt kan han bidra med takt, spänst, bogfrihet och bärighet”

Touchdown är en hingst i internationell toppklass, med sina 8,78 poäng i dressyr var han den högst bedömda 3-5-åriga hingst DSC_2216på samtliga tyska 70-dagarsprov under 2015. Han erhöll inte mindre än sju 9or, för bland annat temperament, arbetsvilja, skritt, galopp och ridbarhet. Dessutom erhöll han 8 i terränghoppning.

Som föl bedömdes han med 51 poäng och var senare reservsegrare på Riksföl i Flyinge.

Som treåring fick han gångartsdiplom på 3-årstestet och 10-10 på ridprovet.

Som fyraåring var han fjärdeplacerad på Breeders Trophy, där testryttaren Charlotte Dujardin gav honom 8,5-9 med omdömet att det var en häst som gärna fick följa med henne hem.

se mer video:tDSC_3867-cr

Blup

Touchdown är undan ett av Europas kanske bästa avelsston, elitpremierade La’ Mour. Hon erhöll dubbeldiplom på 3-årstestet med 50/49 poäng.

Första avkomman La Prii deltog i unghäst VM där hon blev fyra i lilla finalen. Hon ar placerad i såväl Breeders Trophy som Scandinavian Open. La Prii vann lag silver på Nordic Baltic Championships för unga ryttare och var femma i den individuella finalen.

Andra avkomman Tabasco 1201 godkändes på Bruksprovet som fyraåring. Han vann Breeders Trophy och deltog i unghäst VM två gånger där han som sexåring blev femma i finalen.

La Couronne vann Riksföl i Flyinge och fick hoppdiplom på kvalitetsbedömning.

Mormodern La Sanne är även hon elitpremierad. Hon har lämnat Quite Lovely som vann Riksföl och därefter har vinster i Grand Prix samt La Mer som har placeringar i internationell svår hoppning.
Touchdown huvud_cr

Fadern Quaterback har varit en utmärkt kombination med svenska ston, hans avkommor är mycket framgångsrika i unghästklasser och svår klass både i Sverige och utomlands. Själv vann han oktimg_1923Bundeschampionatet som treåring och var högt bedömd på 30-dagarstestet.

Touchdowns morfar Sack var framgångsrik i internationell Grand Prix och deltog i Olympiska Spelen 2004.

Som mormorsfar återfinns fullblodet Judex xx.

Läs mer

lasse_cr

4 år