Dauntless

 

Fuxsto född 2014 SWB e. Dream Boy u. Duschesse ue. Ampere

Uppfödd och ägd av Verbena

xDSC_1982

1 år

TRE

Pärlan och Dauntless

Pärlan och Dauntless

dauntless

Dauntless är ett sto med vackra linjer, välformad hals och ett ädelt, vackert huvud. Hon har stor skritt, bra trav och en fantastisk galopp. Hon är väldigt lugn och Dauntlessmild i temperamentet, och hon gillar att undersöka nya saker.

video 2017

video 2014

Dauntless kommer från ett av Sveriges bästa möderne, som stammar ur stofamilj 55, Hakata med prestationer i svår klass hoppning och dressyr, och många hästar framstående i aveln. Flera nära släktingar ligger på topplistan i bluprankingen för ston, både för gångarter och typ.

Modern Dushesse SD har i rakt nedstigande led inte mindre än fem elitston. Hon gjorde ett mycket bra 3-årstest där hon erhöll 50,5 poäng som gångartstalang och 51,5 poäng som hopptalang. Hon var fyra i finalen i Kungakannan.

Mormodern Daphne fölbedömdes med 51 poäng och sattes därefter i aveln där hon elitpremierats för sina fina avkommor. Samtliga visade avkommor har fått diplom på treårstestet och de äldre har börjat visa framfötterna på tävlingsbanorna. Hon har bland annat lämnat avkommorna Simson SD med vinster upp till Intermedaire I, Toscham SD som deltog i Scandinavian Open i Falsterbo som femåring samt Duschesses helsyskon Amplitud SD som fick 52 poäng på fölvisning, blev dyraste föl på ASVHs elitfölauktion med ett pris på 300 000 och senare blev godkänd som treårig hingst på bruksprovet. Hon har även lämnat Deja Vu SD som såldes på ASVHs elitfölauktion för 200 000 kr, samt Demitra SD som blev Sveriges högst bedömda föl med 53 poäng.

DSC_0201

Dauntless och mamma Duschesse

wendy o föl

Dauntless och Wendy

Mormorsmor Amina är även hon elitpremierad, hon har själv visats med mycket höga poäng på kvalitetstävlan, 41 poäng exteriört och 9989 på gångarter. Hon har bland annat lämnat Marina som tävlat 140 hoppning, Sarastro som fått 51 poäng på 3-årstest och nu har placeringar upp till MSV B dressyr, Soraya SD som fick 49 poäng på 3-årstest, vann Kungakannan och nu ha vinster upp till Intermediaire I. Hon har även lämnat bruksprovsvinnaren och A-premierade hingsten Damino SD som deltagit i unghäst WM

1 dag

1 dag

Mormorsmormor Sabina har bland annat lämnat Ravena Q som hoppade 10-10 på 3-årstestet och är tävlad 140 hoppning, Stella Q som tävlat internationell 140och Ronaldo Q som även han tävlat 140 hoppning. Flera avkommor har fått höga poäng på 3-årstesten.

Ur detta möderne kommer ett stort antal framgångsrika tävlingshästar, både inom hoppning dressyr och på unghästvisningar. Det finns ett flertal hästar med meriter i 140 hoppning och upp till svår klass dressyr. Exempelvis kommer Paridon Magi som har internationella Grand Prixplaceingar, ur detta möderne.

Även hingstarna Damino SD, Trofé, Salvan, Salan, Tristan, Wenzel, Di Caprio som placerats i Intemediaire II samt Grand Prixmeriterade Washington kommer från familj 55.

Morfadern Ampere har trots sin unga ålder redan gjort succé i aveln och är redan A-premierad. Själv vann han det holländska bruksprovet med rekordhöga poäng. Han har redan ett antal godkända hingstar efter sig, bland annat Duschesse SDs helbror, och många föl har sålts för höga priser på auktioner i Europa. I Sverige har avkommorna gjort fantastiskt bra ifrån sig på 3-årstesten, i snitt har de över 48 poäng och över 8 på gångarter, vilket ingen annan faders hingst är i närheten av.

Mormorsfar De Niro är elitpremierad. Han är känd för att lämna topphästar för internationell Grand Prix, han hade inte mindre än 6 avkommor i OS i London!

Mormorsmorfar Amiral är elitpremierad med avkommor upp i Grand Prix dressyr. Han erhöll hela 45 poäng exteriört på bruksprovet och var mycket framgångsrik i sporten. Han deltog i OS med både Kyra Kyrklund och Pether Markne.

 

 

DreamBoy

Dream Boy

Pappan Dream Boy (e. Vivaldi) tog brons vid unghäst VM i Verden 2014

Länk

 

 

 

Dauntless betyder orädd, oförfärad

Detta även namnet på ett 1800-tals skepp se

http://en.wikipedia.org/wiki/HMS_Dauntless_(1804)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *