Imposant

Mörkbrun valack
född 2013 KWPN e. Charmeur u. Brunettzelma ue. Krack C
Uppfödd av M van Alphen inköpt av Verbena på fölauktion i Holland 2013
video 2018

I topp på Flyinges 3årstest med
8-9-7-8,5-8-8,5 = 49 poäng och diplom
Imposant trears_redigerad-1
ImpDSC_6434

IMG_57491

1 år

DSC_0095

1 år

Imposant är med sitt utseende och sina rörelser en spektakulär häst med milt och vänligt temperament och en mycket modern och sportig typ. Han visar mycket stor talang både som hopp och gångartshäst

video:

video augusti 2016
video från Flyinge 2016
longering 2015
löshoppning 2014
fölauktion 2013

 

Han har en bra, ren skritt med gott övertramp, traven är mycket bra med ett stort register, en otrolig uppförsbacke, bra bakben och härliga framben med mycket bogfrihet. Galoppen är helt fantastisk, bärig med mycket uppförsbacke och mycket bogfrihet.

Han visar också stor talang för hoppning där han har mycket god teknik och framför allt bra temperament med god kvickhet och vilja.

Imposant kommer ur den holländska Zelma-familjen. Modern Bunettezelma är ett Keur IBOP sto och var som treåring uttagen till National Mare Inspektion, där de bästa unga stona visas. Hon har lämnat fyra avkommor som tagits ut till fölauktioner.

Mormodern Ulynazelma har ett avelsvärde på 148. Hon fick ett föl och tävlas nu i dressyr.

Ur mödernet kommer även den i KWPN godkända hingsten Juweel, samt flera hingstar som visats på bruksprov. Ett stort antal föl har tagits ut till auktioner. Det finns även ett flertal tävlingshästar i MSV och lilla rundan respektive 140 hoppning, samt Luzelma Slottie, Sundayboy och Olivier som tävlat Grand Prix/int II dressyr och Tazelma som startat 160 hoppning.

impo

Imposant 1 år

Hingstarna i Imposants stam är av högsta kvalitet.

Fadern Charmeur (video) har haft en fantastisk karriär som unghäst och tävlar nu i lilla rundan. Han var bruksprovs-etta 2010 och följde sedan upp med vinst i Pavo-cup både som fyra och femåring. Han deltog i unghäst VM som fem och sexåring med en femteplacering som femåring. På KWPNs hingsttävlingar vann han som femåring med tio poäng på trav och galopp. Charmeur länk.

Charmeurs far Florencio vann unghäst VM både som fem och sexåring med rekordpoäng och morfar Jazz är en ledane producent av Gran Prixhästar. Mödernet är en av Hollands bästa, Wendy, samma som z+iåterfinns i vår Ivowendy. Ur detta möderne kommer även hingstar som Zuidenwind med meriter i Grand Prix, samt  Blue Hors Edelman, Zhivago, Estados, Viento Uno, Wannaroo O och Grenoble. Charmeurs avkommor har varit mycket framgångsrika på fölvisningar och även sålts för mycket höga priser på fölauktioner. 

imposant1xxx

DSC_1282DSC_1299

Imposants morfar Krack C är en av de mest betydande hingstarna i KWPN. Själv tävlade han internationell Grand Prix med Anky van Grunsven, och deltog i VM i Jere. Förutom att vara framgångsrik i sporten har gjort ett stort avtryck i aveln.

Han har ett flertal godkända söner och har lämnat ett stort antal framgångsrika tävlingshästar, både i unghästklasser och upp till Grand Prix.

Mormorsfar Oscar tävlade själv lilla rundan och har några godkända söner samt avkommor i lilla undan.

Imposant

64.charmeurxkrackcverkleind

 

 

 

 

 

ImseImposant

a-064-charmeurxkrackc-a9c1440verkleind

5 månader

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *