Zafferano 1325

Isabellhingst född 2013 SWB

Zaladin MI – Bernstein – ChagallzaffDSC_0862

En fantastisk, charmig hingst med en underbar gyllene färg.

Zafferano-BruksprovUppfödd och ägd av Verbena AB.

Godkänd i: SWB och OLD

50-dagarstest: 8,40

Exteriört: 40 poäng

ebd_0935

Foto Tierfotografie Huber

Svenska avelsvärderingsnämndens användningsråd: ”Exteriört kan Zafferano bidra med goda proportioner och korrekt benställning. Prestationsmässigt kan han bidra med bärighet, takt och elasticitet i gångarterna samt med gott temperament, ridbarhet och samarbetsvilja.”

Zafferano var tredje högst bedömda hingst på tyska 50-agarstestet i Schlieckau . För sitt fantastiska temperament erhöll han välförtjänta 10 poäng, 9,5 för arbetsvilja och 9 i ridbarhet. Dessutom uppvisade han mycket god hoppförmåga där han erhöll 8.

På svenska bruksprovet var han den enda treåringen att godkännas. Även där berömdes han för sitt utmärkta foto Tierfotografie Hubertemperament och höga ridbarhet kombinerat med goda gångarter och korrekta exteriör.

 

 

 

Blup
Se video Schlieckau

 

oktimg_2633se mer Video:

Zafferano är en unik häst som sedan dag ett har haft det där lilla extra. Han har en fantastisk personlighet, mycket snäll och vänlig och är väldigt lyhörd.

Exteriört är han mycket snygg med ett vackert huvud, mycket fin hals och en väldigt vacker kropp med korrekta ben. Han har tre mycket bra gångarter med bra bakben, en rörlig skritt genom hela kroppen med gott övertramp, en mycket bra och elastisk trav med det typiska Bernsteinschvunget och en galopp med stort register.zaffran-hoppningimg_3815

Zafferanos  gedigna svenska möderne, Vanda, har lämnat många tävlingshästar med resultat upp till svår hoppning, och även ättlingar som placerats i svår klass dressyr. Många av dem multitalanger som tävlar i både hoppning och dressyr parallellt.

Många av dem som tävlar medelsvår/svår klass hoppning är efter typiska dressyrhingstar.zDSC_3362-cr

Bernsteinblodet har passat väldigt bra till detta möderne, det finns ett flertal avkommor med goda resultat i både hoppning och dressyr som är efter Bernstein eller någon av hans söner.

Zafferano med mamma BabyDoll 2013

Zafferano med mamma BabyDoll 2013

Zafferano är Dollys fjärde avkomma, där den äldsta tävlar som sexåring 130 hoppning och är placerad i LA dressyr. Zafferanos syster, vår La Pinta fick dubbeldiplom på 3-årstestet med 48,5/49,5. Tack vare sina avkommors goda meriter är Dolly Elit-premierad.

2 år

2 år

Mormodern C’est si Bonne zaffrDSC_2021är elitpremierad tack vare hennes i sporten framgångsrika avkommor både i dressyr och hoppning.

Mormors mor Ikéa är A-premierad, och det finns ett stort antal släktingar med meriter i MSV och några i svår hoppning samt dressyr.

Hingstarna i Zafferanos stam kombinerar framgångsrika moderna europeiska linjer med det bästa svenska blodet. Pappan Zaladin MI representerar förstklassigt holländskt blod med hingstar som Blue Hors Zack och Jazz blandat med tyskt och danskt blod. Zaladin MI vann bruksprovet som fyraåring. 2015 var han i final i 7-årschampionatet i Falsterbo. Han visar mycket stor talang för samling och matchas mot Grand Prix med Jan Brink.

På Zaladins morfars sida finns ett flertal världskända hopphingstar, som Solos Lantinus, Landadel och Argentinus , som förutom att lämna avkommor i världstoppen i hoppning lämnat högpresterande dressyrhästar med goda gångarter. Exempel är Larina Höm e. Solos Landtinus, som deltog i VM i dressyr med Minna Telde. August der Starke e. Argentinus som tävlat Grand Prix framgångsrikt, samt hans son Augustin som deltagit i bland annat EM och VM.
Morfar Bernstein är elitpremierad och har lämnat ett flertal avkommor med meriter upp till internationell Grand Prix, exempelvis Bertram, Bernice, Erbe, Basic, Mr Bean och Montesse. På SM 2010 var samtliga young rider-medaljörer samt vinnaren av junior SM efter Bernstein.
Mormors far Chagall är elitpremierad och har även han lämnat avkommor i internationell Grand Prix.

Läs mer om Zafferano

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *