Vi önskar en God Jul

Vi önskar en God Jul och ett Gott Nytt År!

Det har varit ett fantastiskt 2018 med nya fina fölungar som fötts och många nya på gång nästa år! Det är väldigt roligt att se hur vackra och trevliga avkommor våra hingstar fått, mycket lika sina pappor! Stort tack till er alla som vakat och skött om dem på alla tänkbara sätt!

Vi är själva mycket nöjda med våra egna föl vi fått efter Zafferano och Touchdown, där både temperament och gångarter är över förväntan. Vi väntar ett föl efter Zafferano och två efter Touchdown nästa år också. Det är även kul att så många av uppfödarna återkommit och betäckt med våra hingstar flera år i rad!

Under 2019 vill vi satsa mer på träning och tävling.

Zafferano ligger i framkant träningsmässigt och visar stor talang för svårare dressyr-rörelser. Ni kanske har sett videon på facebook och vår hemsida att han även gillar att hoppa. Han kommer ju från ett möderne som lämnat både hopp och dressyrtalanger.

Vår plan är att Zafferano fortsätter i aveln under 2019, men station och villkor är ännu inte bestämda, så vi återkommer om detta. Han kommer delta i en clinic i Linköping den 19 januari, så håll ögonen öppna.

Under 2019 är planen att satsa mer på träning och tävling för Touchdown. Touchdown är väl i fas träningsmässigt och har vad som krävs för att komma mycket långt i dressyren, därför har vi nu beslutat att rikta in oss på det som vi har fött upp honom till – att bli tävlingshäst.

Det är mycket svårt för oss som hingstägare i liten skala att få det att gå runt, både ekonomiskt och praktiskt, och tyvärr har Touchdown inte fått tillräckligt stort antal ston för att det ska vara möjligt för oss att ha honom i avel istället för tävling, vilket alltid varit vårt huvudsakliga mål. Vi har därför valt att kastrera honom.

Han har varit fantastiskt snäll som hingst men för både oss och hästen var detta det bästa möjliga då vi nu kan fokusera på träning och tävling istället för att ställa av honom under avelssäsongen vilket vi av praktiska skäl tidigare varit tvungna att göra. I och med detta hoppas vi få fram en, fortfarande lika snäll och ridbar, tävlingshäst för de högsta klasserna, till glädje för både oss och er som använt honom i aveln.

Även om han inte fått så många ston har de varit av hög kvalitet och vi tackar er uppfödare som använt Touchdown och tagit tillvara hans unika blod, vi är övertygade om att avkommorna kommer ses på tävlingsbanorna i framtiden!

Vi har fryst semin från Touchdown som vi kommer att använda på våra ston för att fortsätta vår avel för att få fram bra tävlingshästar med det temperament och egenskaper som utmärker en häst för högsta klasserna.